Social media inplannen

plan jouw social media

Degene die het inplannen van socialmediaberichten heeft bedacht, is mijn held! Als socialmedia-marketeer kan ik (bijna) niet meer zonder tools die me hierbij helpen, en ik denk velen met mij.

De grootste voordelen zijn dat je vooruit kunt werken, tijd kunt besparen en de perfecte timing kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je meeste volgers online zijn.

Daarnaast kun je waarborgen dat je consistent berichten blijft plaatsen. Want je weet vast hoe snel het posten op social media erbij in kan schieten, in de waan van de dag. In jouw nieuwe website gemaakt door mijnbedrijfook.nl is dit standaard ingebouwd.

Waarom is Social media  zo belangrijk geworden

Social Media is tegenwoordig zo groot en belangrijk geworden in het dagelijkse leven van miljoenen mensen. Toch krijgen wij soms nog de vraag waarom een bepaald social medium belangrijk is voor een bedrijf.

 

1. Meer naamsbekendheid

Door sociale media krijg je meer bekendheid. Als je bedrijf op een unieke manier aanwezig is en leuke actualiteiten deelt trek je vanzelf nieuwe mensen/leads/consumenten aan. Uiteraard moet je er tijd in steken, maar de meest gebruikte platformen zijn helemaal gratis te gebruiken.

2. Meer interactie met de klant

De klanten kunnen je makkelijker bereiken via sociale media, want dat is waar de meeste mensen elke dag leven. Chat met ze, help wanneer nodig. Het is een goed idee service en contact te laten lopen via Whatsapp en andere chatservices als je een social media manager of secretaresse hebt.

3. Goedkoop adverteren

Op sociale media kan je relatief gezien goedkoop adverteren. Je kunt heel specifiek een doelgroep aanspreken en hen precies laten zien wat hen kan overtuigen. Dus speciaal voor Rotterdammers een aparte advertentiecampagne maken. Dit is niet te doen met traditionele media en zorgt voor veel meer conversie, door een groter raakvlak.

4. Koopgedrag beïnvloeden

Door je producten te laten zien, zij het door advertenties, social influencers of normale berichten, wordt er meer gekocht. Dit geldt zeker voor B2C, maar ook voor B2B.

5. Genereren van bezoekers op je website

Verwijs potentiële klanten door naar uw website via sociale media. Wanneer ze geïnteresseerd zijn in producten of diensten dan zullen ze vanzelf zich verdiepen in uw bedrijf. Zorg voor relevante content op uw sociale media en post met regelmaat

Zoals je hebt kunnen lezen is social media, dus erg belangrijk voor je bedrijf en het inplannen van berichten heeft vele voordelen. 

Het belangrijkste voordeel van berichten inplannen is dat er niet meer iedere dag iemand online hoeft te zijn voor het plaatsen van content op tijdstippen die wellicht niet onder werktijd vallen. Berichten kunnen simpelweg ingepland worden op het moment waarop de doelgroep online is.

Er kunnen in een keer ook meerdere berichten worden ingepland, wat bijvoorbeeld erg handig kan zijn tijdens een drukke periode op een afdeling of tijdens vakantieperiode.

Nog een voordeel is dat berichten ingepland kunnen worden vanaf een desktop 

Daarnaast kan bij het inplannen van berichten bijvoorbeeld ook een eindredacteur meekijken naar wat er geplaatst gaat worden in de komende periode.

Een esthetisch voordeel is dat de feed vooruit gepland kan worden met een goede afwisseling in beeld en passend bij de stijl en het gevoel wat het merk of bedrijf wil uitdragen. Wij noemen dit de juiste ‘feed feel’ samenstellen.

Alle websites die gemaakt zijn door mijnbedijfook.nl  beschiken over deze tool. Je website en je social media beheer jij ,dus vanaf een plek. Waarom zou jij iets anders willen! 

 

Technical Details
Delen naar Facebook, Linkedin, Twitter & Pinterest
Delen naar 'parent' profielen
Meerdere berichten inplannen op datum en tijd
Met contactformulier
 

Direct aanmelden!

Klik op registreer en u kunt direct beginnen.
registreer mail ons